Terug naar het overzicht

28 nov 2018 - Nieuwe NORMAL-winkel in Haarlem

De 4e Nederlandse  NORMAL-winkel komt in Haarlem  

NORMAL, dat heel normale artikelen verkoopt voor heel abnormale prijzen, is in slechts 5 jaar uitgegroeid tot een keten met meer dan 150 winkels in Scandinavië. Nu breidt het verder uit in Nederland, met de vierde winkel in het centrum van Haarlem.

De NORMAL-winkel opent zijn deuren op 1 december 2018 midden in de binnenstad van Haarlem aan de Grote Houtstraat 121-123. De keuze om in Haarlem een vestiging te openen is zeer logisch. Haarlem is een prachtige oude stad met een mooi en gevarieerd winkelgebied, een veelzijdig uitgaansleven en een trekpleister voor veel toeristen. ”Haarlem is dus erg interessant voor ons en die kenmerken vormen een heel natuurlijke basis voor ons in Nederland”, zegt Torben Mouritsen, medeoprichter en managing director van NORMAL A/S in Denemarken. De winkels in Nederland worden geleid door Bjorn van Driessche en Paul van Dooren Björn was recent Managing Director voor Flying Tiger Copenhagen en Paul heeft stevige wortels in de Nederlandse vastgoedsector.

”We verheugen ons erop onze deuren in Haarlem te openen en ons concept hier te introduceren. Bij NORMAL kun je gegarandeerd slagen voor een goede prijs zonder dat je hoeft te wachten op een aanbieding en ik weet zeker dat de Haarlemmers dat ook waarderen “zegt Paul van Dooren.

Björn van Driessche heeft ook geen twijfels: ”NORMAL onderscheidt zich van andere winkelketens door heel normale artikelen voor heel normale mensen te verkopen, maar dan goedkoper. We bieden een ruime variatie aan merkartikelen op het gebied van persoonlijke verzorging, het huishouden en basisproducten, die al bij veel mensen bekend zijn en die gebruikt worden in de badkamer, keuken en het huishouden. Voorbeelden hiervan zijn L’Oreal, Colgate en Ajax. Het enige verschil is dat wij die producten 30-50% onder de marktprijs verkopen”. Sommige mensen kennen ons concept wellicht uit Denemarken, Noorwegen of Zweden. ”Wij spraken bijvoorbeeld met enthousiaste Nederlanders die onze winkels in Kopenhagen bezochten”, vertelt Torben Mouritsen.

Een bijzonder concept NORMAL onderscheidt zich van andere detailhandel ketens door heel normale artikelen voor heel normale mensen te verkopen, maar dan goedkoper. NORMAL’s communicatie onderscheidt zich ook van de werkwijze, die veelal wordt gehanteerd binnen de detailhandel. Er zijn geen aanbiedingen of kwantumkortingen. De prijzen staan vast en zijn laag, elke keer dat je de winkel bezoekt. “Onze klanten moeten eraan wennen dat de prijs altijd dezelfde lage prijs is; ongeacht hoeveel je koopt of wanneer”, zegt Bjorn van Driessche.

Een leuke en interessante shopervaring NORMAL is echter veel meer dan vaste lage prijzen voor merkartikelen die je dagelijks gebruikt. Het is ook een bijzondere en interessante shopervaring met voortdurend nieuwe artikelen. Je vindt er bijvoorbeeld merken, die je normaal gesproken alleen in het buitenland tegenkomt. ”Ons doel is om jou als klant bij elk bezoek aan onze winkel een unieke ervaring te bezorgen. Daarom krijgen we, naast het vaste assortiment, voortdurend nieuwe artikelen binnen, die het interessant en leuk maken om elke keer weer op ontdekking te gaan”, gaat Bjorn van Driessche verder.

Enorm openingsfeest in Haarlem NORMAL opent op 1 december 2018 op de Grote Houtstraat 121-123 in Haarlem. Dit wordt gevierd met een enorm openingsfeest, zoals dat bij alle openingen van NORMAL-traditie is. De klanten kunnen uitkijken naar veel goodie bags, kunnen een pallet vol producten winnen en niet te vergeten de beste, zelfgemaakte soep ter wereld. ”Wij kijken er naar uit om de klanten erg goede deals aan te bieden, waarbij ze merkartikelen kunnen kopen voor vaste lage prijzen. Bij de eerdere winkelopeningen in Nederland, Denemarken, Noorwegen en Zweden is het altijd overweldigend om de vele positieve reacties van blije klanten te horen. Het wordt geweldig interessant om te zien hoe Haarlemmers het NORMAL-concept ontvangen”, zegt Paul van Dooren.